Ny HTX

image description To the next section

Gymnasiereformen og H.C. Ørsted Gymnasiet

Regeringen har indgået et bredt forlig om en reform for de gymnasiale uddannelser. Reformen træder i kraft fra 2017. Aftalens hovedtemaer er: Studieretninger, adgangskrav, optagelse og grundforløb.

Studieretninger på HTX

Der bliver indført centralt fastlagte studieretninger, så du fremover kan vælge mellem 18 forskellige studieretninger inden for 3 hovedområder:

  • Anvendt naturvidenskab
  • Teknologi
  • Kommunikationsteknik

Hver studieretning har en tydelig faglig profil, er målrettet de videregående uddannelser inden for fagområdet og sikrer, at eleverne opfylder adgangskravene til relevante videregående uddannelser. På H.C. Ørsted gymnasiet har vi 10 studieretninger.

Læs mere om studieretninger på HTX på H.C. Ørsted Gymnasiet

Adgangskrav og optagelse på HTX

Der bliver indført karakterkrav med virkning fra 2019. For at blive erklæret uddannelsesparat til HTX, skal du:

  1. have mindst 5,0 i gennemsnit i alle afsluttede standpunktskarakterer i 9. eller 10. klasse og
  2. have bestået folkeskolens afgangseksamenmed et gennemsnit på 5,0 eller mindst 3,0 i de prøvebundne fag

Hvis du ikke opfylder punkt 1, kan du stadig blive optaget på HTX, hvis du har mindst 6,0 i gennemsnit i de prøvebundne fag i folkeskolens afgangsprøve. 

Når du ansøger om optagelse via optagelse.dk, skal du ikke længere angive en forhåndstilkendegivelse om ønsket studieretning.

Grundforløb på HTX

Der bliver indført kortere grundforløb. Det nuværende halvårlige grundforløb bliver afløst af et kortere grundforløb på tre måneder, der løber fra skolestart i august til første uge i november. Det nye grundforløb introducerer dig for studieretningernes fagområder og fag samt de typer af videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er målrettet mod. Som noget nyt kommer din karakter fra grundforløbsprøven med på eksamensbeviset med en samlet vægt på 0,5.

 

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer