God beliggenhed, høj faglighed og moderne laboratorier

image description To the next section

H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg

H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg ligger lige i centrum af København ved siden af Fasanvej metro. Skolens størrelse på ca. 400 elever og placering midt i byen omgivet af mange andre uddannelsesinstitutioner giver os mange muligheder for samarbejde. Vi arbejder bl.a. sammen med LIFE og Niels Bohr Instituttet og vi er også med i Akademiet for Talentfulde Unge.

Det faglige niveau er højt, og undervisningen foregår i moderne undervisningslokaler, laboratorier og værksteder. H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg tilbyder en undervisning, der afspejler virkeligheden og de behov, der er i vores samfund i dag. Skolen deltager i Young Enterprise og plejer at opnå flotte resultater. Det betyder, at du bliver klædt godt på i forhold til de videregående uddannelser og erhvervslivets krav senere hen.

Studieretninger på gymnasiet

  • Bioteknologi og idræt
  • Bioteknologi og matematik
  • Kommunikation/it og programmering
  • Matematik og fysik
  • Matematik og kemi
  • Matematik og programmering
  • Teknologi og design

Læs om studieretninger på gymnasiet her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne

Adgangskrav

Hvilke adgangskrav skal du opfylde. og hvordan ansøger du om at starte på HTX?

Læs om adgangskrav, ansøgning og optagelse

 

 

Studieretninger og fag på H.C. Ørsted Gymnasiet

Studieretninger og fag

På H.C. Ørsted Gymnasiet har vi 10 studieretninger og en bred vifte af valgfag

Læs mere om studieretninger og fag

 

 

Opbygning af HTX-uddannelsen

Opbygning af HTX

Hvad sker der på de tre gymnasieår? Hvornår vælger man studieretning og valgfag?

Læs om opbygning her

To the next section

Konkurrencer og events

Vores elever deltager tit i forskellige konkurrencer. I løbet af de sidste år har flere fået flotte placeringer i landsdækkende konkurrencer som fx Science Cup, Young Enterprise og Drughunter. Vi har også gjort elever klar til DM i entreprenørskab. Går du med iværksætterdrømme eller har du talent for naturvidenskab, så har du også gode muligheder for at prøve at gå hele vejen med en idé eller et fagområde.

Forskerforedrag

Hvert år går du til forskerforedrag, hvor du hører en forelæsning om seneste nye forskning inden for dit studieretningsområde.

Skolemiljø

H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg har et spændende og aktivt studiemiljø med stort fokus på det faglige og det sociale.

Studieture og introtur

Introturen er en del af din studiestart her på gymnasiet, det er en sjov og aktiv måde at lære dine kammerater bedre at kende. I løbet af dine 3 gymnasieår kommer du på studietur, hvor du lærer dine klassekammerater bedre at kende og får mulighed for at opleve en anden kultur. Studieturen har altid et fagligt fokus, som du fordyber dig i før, under og efter turen.

Hygge, fester og alt det andet

Vi har en række fastlagte elevaktiviteter i løbet af året. Der er fx juleafslutning, idrætsdag og stor gallafest. Eleverne er også drivkraften bag aktiviteter så som LAN-parties, fredagscafé, spil- og filmaftener.

 

To the next section

Kontakt os

Studierektor
Mogens Bagger Hansen
Telefon 2545 3394, moh@tec.dk
 
Uddannelsesledere
Erwin Graakjær Christensen
Telefon 2545 3608, egc@tec.dk

Susanne von Lillienskjold
Telefon 2545 3117, svl@tec.dk

Sekretær
Mette Fogh-Ravenberg
Telefon 2545 3684, mf@tec.dk

 

To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer