Dit nærgymnasium, hvor det faglige og sociale spiller sammen

image description To the next section

H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup

H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup er den mindste af vores tre HTX-afdelinger. Med ca. 300 HTX-elever kender alle hinanden på kryds og tværs. Det giver et godt skolemiljø, hvor det er nemt at få det faglige og sociale til at gå op i en højere enhed. Undervisningen på HTX foregår på højt fagligt niveau i alle fag.

I de naturvidenskabelige og tekniske fag foregår undervisningen i helt nye laboratorier og værksteder med det nyeste teknologiske udstyr. H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup ligger midt i Danmarks førende udviklingsområde inden for it og bioteknologi. Som en fast del af undervisningen samarbejder vi med universiteter og erhvervsliv, og vi deltager også i elevkonkurrencer og samarbejder med institutioner i udlandet.

Studieretninger

  • Bioteknologi og idræt
  • Bioteknologi og matematik
  • Matematik og fysik
  • Matematik og kemi
  • Matematik og programmering

Læs mere om studieretningerne på gymnasiet her

 

 

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne

Adgangskrav

Hvilke adgangskrav skal du opfylde. og hvordan ansøger du om at starte på HTX?

Læs om adgangskrav, ansøgning og optagelse

 

 

Studieretninger og fag på H.C. Ørsted Gymnasiet

Studieretninger og fag

På H.C. Ørsted Gymnasiet har vi 10 studieretninger og en bred vifte af valgfag

Læs mere om studieretninger og fag

 

 

Opbygning af HTX-uddannelsen

Opbygning af HTX

Hvad sker der på de tre gymnasieår? Hvornår vælger man studieretning og valgfag?

Læs om opbygning her

To the next section

Iværksætteri og ScienceTalenter

Vil du gerne udfordre dig selv udover pensum, kan du fx arbejde på at komme med til iværksætterkonkurrencen Young Enterprise. Vi sender hvert år elever af sted, som får mulighed for at pitche innovative idéer, som de har arbejdet med i løbet af deres gymnasietid. Har du talent for naturvidenskab, kan du også blive en del af ScienceTalenter, hvor du kommer på camps og deltager i konkurrencer.

Georg Mohr-Konkurrencen og OL i matematik

Vi har også elever, der deltager i Georg Mohr-Konkurrencen, der har til formål at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver, der i sværhedsgrad ligger ud over det, de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade.

Skolemiljø

H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup har et spændende og aktivt studiemiljø med stort fokus på det faglige og det sociale.

Elevråd og festforening

I elevrådet og Festforeningen får du indflydelse på skolens hverdag og møder elever fra andre klasser og årgange. 
Elevrådet råder over en sum penge, der er øremærket til elevaktiviteter såsom indretning af elevområder, LAN-parties og elevudflugter. Flere gange om året arrangerer Festforeningen fest i skolens festlokaler.Studieture, udlandsophold og introtur

I løbet af din tid på gymnasiet kommer du med på studietur til udlandet, hvor du lærer dine klassekammerater bedre at kende, fordyber dig i et fagligt område og oplever en anden kultur. Når du starter på skolen, kommer du på introtur, og så er der hvert år mulighed for at rejse til udlandet i forbindelse med forskellige samarbejdsprojekter.

To the next section
desc

En sur karklud giver billet til DM

Rasmus, Sofie og Martin fra 3.b skal til det regionale DM i teknologi. De har kvalificeret sig med deres teknologiprojekt: En karklud-holder, der viser, når kluden er blevet sur og skal skiftes.
To the next section

Kontakt os

Studierektor
Kirsten Flagstad
Telefon 2545 3531, kf@tec.dk
 
Uddannelsesleder
Mads Glendorf
Telefon 2545 3540, mgl@tec.dk

Sekretær
Karen Sigsgaard
Telefon 2545 3510, kas@tec.dk

To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer