H.C. Ørsted Gymnasiet

image description To the next section

Naturvidenskab, teknologi og samfund

H.C. Ørsted Gymnasiet er et teknisk gymnasie (HTX) med fokus på teknologi og naturvidenskab. Her får du tre gode gymnasieår med spændende og varierende undervisning, oplevelser for livet og de bedste forudsætninger for at fortsætte på en videregående uddannelse.

Vælg H.C. Ørsted Gymnasiet, hvis du interesserer dig for naturvidenskab og teknologi i et samfundsmæssigt perspektiv. På gymnasiet arbejder du med naturvidenskabelige og samfundsmæssige problemstillinger, som du lærer at håndtere med teknologien. Du afprøver den teoretiske undervisning i laboratorier og værksteder, udvikler teknologiske løsninger og lærer at dokumentere og formidle dem.

At forstå og begå sig i verden

Hos os handler det ikke blot om at få ny viden. Det handler i lige så  høj grad om at udvikle din dømmekraft og blive dygtig til at forholde sig kritisk og etisk til teknologi og videnskab, så enhver udvikling eller opfindelse kommer til at gavne os selv og alle andre mennesker. Først da bevæger vi os mod noget større, så vi kan måle os med vores udgangspunkt: H.C. Ørsted.

Videnskabsmanden H.C. Ørsted engagerede og fordybede sig i forskelligartede områder for at kunne åbne verden – for sig selv, sin samtid og sin eftertid. Han lavede naturvidenskabelige forsøg, opfandt nye danske ord til at beskrive fænomener, skrev digte og oprettede institutioner. Ikke overraskende støder man stadig på hans navn i mange sammenhænge. Blandet andet på H.C. Ørsted Gymnasiet - og det med god grund.

To the next section

De tre gymnasieår på HTX

Første år på HTX

Når du starter på H.C. Ørsted Gymnasiet bruger du de første tre måneder på grundforløbet, hvor du bliver introduceret for studieretningernes fagområder og fag samt de typer af videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er målrettet mod. Du bliver også undervist i obligatoriske fag. Grundforløbet bliver afsluttet med en grundforløbsprøve. Efter grundforløbet vælger du studieretning, og det former resten af din gymnasietid. Fag på C-niveau afsluttes.

Vælg studieretning

Andet år på HTX

Studieretningen fortsætter, og faget idéhistorie kommer på skemaet. Du skal derudover evt. vælge et valgfag. Fag på B-niveau afsluttes.

Se vores valgfag

Tredje år på HTX

Studieretningen fortsætter, og du får teknikfag på skemaet. Derudover skal du evt. vælge et valgfag. Fag på A-niveau afsluttes.

Se beskrivelse af HTX og uddannelsesmål her

To the next section
To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne

Adgangskrav

Hvilke adgangskrav skal du opfylde. og hvordan ansøger du om at starte på HTX?

Læs om adgangskrav, ansøgning og optagelse

 

 

Studieretninger og fag på H.C. Ørsted Gymnasiet

Studieretninger og fag

På H.C. Ørsted Gymnasiet har vi 8 studieretninger og en bred vifte af valgfag

Læs mere om studieretninger og fag

 

 

Studievejledning

Studievejledning

Vores vejleder sidder klar til at svare på dine spørgsmål

Find din vejleder

To the next section
thumbnail

HTX på TEC - Få de bedste muligheder for at læse videre

Se filmen
To the next section

Studiemiljø

På H.C. Ørsted Gymnasiet har vi et levende og aktivt studiemiljø med fokus på det faglige og det sociale. Vi lægger vægt på fællesskabet og på, at alle føler sig godt tilpas. Vi har rigtig mange sociale og faglige aktiviteter så som: aktivitetsklubber (it, kunst, fodbold m.v.), studieture, idrætsdage, fredagscaféer og fester, LAN-parties og faglige foredrag. Vi prioriterer skolemiljøet højt og afsætter hvert år et beløb til forbedring af skolemiljøet. Som elev kan du ansøge om penge til specifikke ting til dit gymnasium, som kan gøre skolemiljøet bedre.

Læs mere om elevdemokratiet her

Talentudvikling

H.C. Ørsted Gymnasiet arbejder bevidst med talentudvikling, iværksætteri og faglige udfordringer. Vores elever deltager i Akademiet for Talentfulde Unge og konkurrencer som Drughunter, Georg Mohr og Company Programme (Young Enterprise).

Vi samarbejder med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) om at styrke dit kendskab til det tekniske og naturvidenskabelige fagområde samt at gøre din vej fra HTX til universitet så oplagt som muligt. Det kommer til udtryk i en række samarbejder og aktiviteter, fx kåring af årets bedste teknikfagsprojekt. De korte afstande til lokale universitetsafdelinger er med til at styrke mulighederne.

To the next section

Kontakt

Studierektor, Lyngby
Christine Lehn-Schiøler
Telefon 2545 3711, jcl@tec.dk

Studierektor, Frederiksberg
Mogens Bagger Hansen
Telefon 2545 3394, moh@tec.dk

Studierektor, Ballerup
Kirsten Flagstad
Telefon 2545 3531, kf@tec.dk 

Elevadministrationen
Tina Hansen, elevadministrationen
Telefon: 3817 7110, tiha@tec.dk

Joan Morgenstjærne Erichsen, elevadministrationen
Telefon: 3817 7275, jme@tec.dk

To the next section

Her kan du tage HTX

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer