Erhvervsuddannelser

image description To the next section

Gå efter det, du brænder for

Hvad drømmer du om at blive? Lige meget hvad du brænder for, så har vi helt sikkert en uddannelse, der kan få dig hen, hvor du ønsker. Elektriker, maler, chauffør, ortopædist eller selvstændig? På TEC har vi mere end 30 erhvervsuddannelser, der giver dig mulighed for at komme i arbejde, læse videre eller blive chef i eget firma.

Hvad er en erhvervsuddannelse?

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, hvor du veksler mellem skole og praktik i en virksomhed. På den måde er der hele tiden sammenhæng mellem det, du lærer på skolen, og det, du laver i praksis i din praktikvirksomhed. Erhvervsuddannelser handler om nytænkning, innovation og faglighed – kompetencer, du tager med dig videre i livet, når du er færdig med din uddannelse. Vælg en erhvervsuddannelse, hvis du gerne vil have en uddannelse med stor jobsikkerhed eller gode muligheder for at læse videre.

Hvor lang tid tager en erhvervsuddannelse?

En erhvervsuddannelse tager mellem 2 og 5 år - varigheden afhænger af, om du kommer direkte fra folkeskolen, din alder og dit valg af speciale. 

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section
To the next section
desc

Erhvervsuddannelse for voksne er for dig, der er over 25 år

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik.

Se de specifikke adgangskrav her

 

 

Opbygning af erhvervsuddannelserne

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, skal du starte på Grundforløb 1 eller 2?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning.

Vælg fagretninger her

To the next section

Ofte stillede spørgsmål om erhvervsuddannelserne

 • Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

  Grundforløb 1 – valg af fagretning
  Du starter på grundforløb 1, hvis det er mindre end et år siden, du blev færdig med folkeskolen. På grundforløb 1 får du en bred introduktion til erhvervsuddannelserne, så du bliver klar til at vælge hvilken uddannelse, du gerne vil starte på (= grundforløb 2). På grundforløb 1 skal du vælge en af TECs fagretninger (fx Programmering og Electronics), og det er med til at tone dit grundforløb i retning af de erhvervsuddannelser, der relaterer sig til fagretningen (fx bygningsmaler, smed og skiltetekniker). Læs om TECs fagretninger på Grundforløb 1

  Grundforløb 2 – valg af uddannelse
  Du starter på grundforløb 2, hvis det er mere end 1 år siden, du blev færdig med folkeskolen. På grundforløb 2 vælger du den specifikke uddannelse (fx bygningsmaler eller flymekaniker), du gerne vil starte på. Læs om TECs uddannelser (grundforløb 2)

  Erhvervsuddannelse for voksne – for dig over 25 år
  Hvis du er over 25 år, starter du på erhvervsuddannelse for voksne (EUV). Den er oftest kortere end erhvervsuddannelser for under unge under 25 år, og din tidligere erfaring og uddannelse afgør om du starter på Grundforløb 2 eller Hovedforløbet. Læs mere om EUV

 • Hvilke adgangskrav er der til erhvervsuddannelserne?

  Du finder adgangskravene til erhvervsuddannelser her.

  Selvom du ikke opfylder adgangskravene, kan du stadig søge ind på en erhvervsuddannelse. Du har mulighed for at komme til optagelsesprøve i matematik og dansk med efterfølgende samtale, så vi kan se, om du er klar til at tage uddannelsen. Består du ikke prøven har du forskellige muligheder for at hæve dine karakterer (fx sommerskole og forberedende forløb på VUC).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg ikke lever op til adgangskravene?

  Selvom du ikke opfylder adgangskravene, kan du stadig søge ind på en erhvervsuddannelse. Kommer du direkte fra folkeskolen eller er du under 25 år, kan du komme til optagelsesprøve i matematik og dansk med efterfølgende samtale, så vi kan se, om du er klar til at tage uddannelsen. Består du ikke prøven har du forskellige muligheder for at hæve dine karakterer (fx sommerskole og forberedende forløb på VUC).

  Er du over 25 år, starter vi med at vurdere dine kompetencer, og hvis du ikke lever op til karakterkravene har du mulighed for at hæve dine karakterer på vores forberedende forløb på VUC.

  Læs mere om VUC og optagelsesprøven

 • Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse?

  Du søger ind på TECs uddannelser via optagelse.dk. Tilmeldingsfristen afhænger af, om du skal på Grundforløb 1 (hvis du kommer direkte fra 9. / 10. klasse) eller Grundforløb 2 (hvis det er mere end et år siden, du blev færdig med folkeskolen). Du finder alle tilmeldingsfrister og startdatoer her

 • Får jeg løn eller SU under uddannelsen?

  Du får elevløn, når din uddannelsesaftale med en virksomhed træder i kraft. Startlønnen for erhvervsuddannelserne ligger typisk mellem 7.000 kr. og 9.500 kr. om måneden. Er du over 18 år, og har du ikke en uddannelsesaftale med en virksomhed, kan du søge SU. På Hovedforløbet får du altid løn, hvad enten du har en læreplads i en virksomhed eller i Praktikcentret.

 • Kan jeg komme til udlandet under min uddannelse?

  Ja. På TEC har du forskellige muligheder for at komme til udlandet under din uddannelse. Vores elever tager enten dele af eller hele deres praktik i udlandet. Det giver dem lidt ekstra til CV’et, og de får samtidig erfaring med at arbejde i en international kontekst. Læs mere om Praktik i udlandet

 • Hvordan finder jeg en praktikplads?

  For at komme på hovedforløbet skal du have en praktikplads i en virksomhed eller i Praktikcentret. Du skal selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgningen på skolen. Der er i øjeblikket rigtig gode praktikmuligheder på følgende uddannelser: Automatiktekniker, bygningsmaler, karrosserismed, smed, lastvognsmekaniker, elektriker, vvs- og energi, lager og transport, serviceassistent samt vejgodstransport (chauffør).

  Hvis det ikke lykkes dig at finde en praktikplads, kan du på de fleste uddannelser få en skoleaftale i TECs Praktikcenter, så du stadig kan gennemføre din uddannelse. I Praktikcentret arbejder du på værksted, ligesom i en almindelig virksomhed. Læs mere om Praktikcentret

 • Kan jeg læse videre, når jeg har gennemført en erhvervsuddannelse?

  Når du har gennemført en erhvervsuddannelse, har du alle muligheder for at videreuddanne dig. Vi har rigtig mange elever, som får blod på tanden og vælger at tage en videregående uddannelse, efter de er blevet færdige på TEC. Du kan se, hvad du kan læse videre til under hver enkel uddannelse.

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer